vineri, 28 octombrie 2011

Fursecuri dovleci de Halloween

Made by Liana&Tudor





Buhuhuuu...v-ati speriat?
Nuu? Buhuhuuu again. No'amu' v-ati speriat?
De ce?? Dovlecii sunt pasnici si dulci, pe bune.

Numai cand a trebuit sa ung fata dovlecilor cu glazura din zahar portocalie, mi s-a facut frica...si n-am mai vrut sa o ajut pe mami...:(

Pentru mai multe poze cu prepararea fursecurilor in etape, vizitati-o pe mami.

Ingrediente:

150g unt/margarina,
100g zahar pudra,
1 albus,
250g faina,
1 varf de cutit cu praf de copt,
1 lingura de coaja de portocala.


Pentru umplutura:

dulceata de caise cu pere.

Pentru glazura:

100g zahar pudra,
colorant alimentar portocaliu,
3-4 linguri apa rece.

Mod de preparare:

1.Pentru aluat se amesteca untul, zaharul pudra si albusul cu mixerul la viteza maxima pana se obtine o crema omogena.

2.Se amesteca faina cu praful de copt si coaja de portocala si se incorporeaza in amestecul obtinut anterior. Se framata totul cu mana, pana cand se obtine un aluat uniform. Se infasoara in folie si se lasa cateva ore la rece.


3. Se framanta aluatul pe suprafata de lucru si se intinde(grosime de aproximativ 3 mm).




Cu ajutorul unei forme speciale sau rotunde, ca a mea, se taie cercuri,


stai sa apas...



care se decupeaza sub forma de dovleac cu codita ;-)


Numaram cercurile sa fie cu sot si pe un cerc il casapim: ii facem ochi, nas si gura cu doi dinti-unul sus si celalalt jos. Mami s-a folosit de un cutitas si de o scobitoare. Ferice de cei care au sablon sau forme.




4.Dovlecii se pun la copt intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit 10 minute, pana devin aurii pe margine.




Cand s-au racit, pe dovlecii intregi, care vor fi baza, punem o lingura de dulceata de caise cu pere,



- a facut mami inca o tura de dulceata, dar fara alune-iar fursecul decupat il ungem cu glazura de zahar portocalie(zaharul pudra se amesteca cu colorant alimentar, cateva picaturi, apoi cu 3-4 linguri de apa rece si amestecam pana cand devine omogen) cu grija ...mie mi s-a facut putin frica...



si fara a-i acoperi cavitatile, ...aratau deja de groazaaaaa




sau i le curatam dupa, ...hai, Tudor, ca e doar zahar rosu...



apoi il apasam bine de tot, pana ii iese dulceata prin ochi, nas si gura...hi,hi,hi :P




Avea mami si o glazura de cacao, cu care a uns alte fetze de dovleci de groaza si a umplut fursecurile cu crema de ciocolata cu aroma de capuccinno. Eu n-am avut voie sa pap din astea...:(((




Sau, dupa ce s-a cocosat decupand ochi, nasuri si guri, mami si-a dat seama ca peste glazura portocalie, putea pur si simplu sa traseze/deseneze cu ciocolata/glazura.



Prea tarziu...au mai ramas doar vreo 6 fursecuri de decorat...


Buhuhuuu...ne dati sau nu ne dati? mi-a pus mami cagula de Spiderman si eu am inceput sa plang ca n-am vrut sa-mi faca poze cu ea pe fatza...

4 comentarii:

Anastasia spunea...

Sunteti o echipa superba, si dovleceii sunt minunati, cred ca au fost si foarte buni, va pup dulce, Tudor pe zi ce trece se face mai mare si mai frumos :D !

La Vera in bucatarie spunea...

Ce mai dovlecei fiorosi,vin si eu la voi ,ca eu am voie cu ciocolata...ha,ha,ha...si nici nu mi-e frica de ei...
Stiam eu ca Tudor e tare priceput... pupici...

Liana10 spunea...

@Anastasia: Daa, multumim, toate hainele ii sunt mici deja, creste cu o vitezaa...aceiasi cu care s-au mancat dovlecii de ciocolata ;-)) Te pupam :* :*

@Veronica- vino, te asteptam cu drag, dar sa stii ca mai avem doar dovleci cu dulceata. :* :*

minoki spunea...

Foarte frumos sa gatesti impreuna cu copii.

silverzone.ro - campanie 15%